24. syyskuuta 2011

Pikkusuolaista ja -makeaa.

ELI PIZZAA JA MUFFINSSEJA. C: nomnomnom.

PIZZA, ohje on Opiskelijan keittokirjasta.
Tästä taikinasta tulee 1 pellillinen tai 2 pienempää pizzapohjaa.

Tarvikkeet:
- 1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
+ tietysti älyttömän hyviä täytteitä!!

1. Murenna hiiva kulhon pohjalle ja lisää vesi. Kuivahiivan kanssa vesi saa olla lämpöisempää ja sen kannattaa lisätä samaan aikaan jauhojen kanssa.
2. Lisää nesteeseen suurin osa jauhoista ja suola. Alusta taikinaa käsin.
3. Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta tasaiseksi. Anna nousta hetki liinan alla.
4. Kauli pohja n. puolen sentin paksuiseksi.
5. Täytä ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia eli kunnes juusto on saanut väriä.

SYÖÖÖÖ. C:
kuva
kuva
MUFFINSSIT, ohje siitä kuuluisasta taikinalistasta mikä roikkuu mun jääkaapin ovessa.
Yhdestä taikinasta tulee n. 16 muffinssia oman kokemuksen mukaan.

Tarvikkeet:
- jotain söpöjä muffinssivuokia!
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl sulaa margariinia tai juoksevaa kasvirasvavalmistetta
- 1 dl kermaviiliä tai rahkaa
- 3 dl jauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- hyviä makuja, seim. mausteita, kaakaojauhetta, marjoa tai vaikka jauhelihaa jos haluat. Mikä uppoaa, se käy!

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahdon joukkoon rasva.
3. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
4. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kermaviiliä (tai rahkaa).
5. LISÄÄ MAKUJA.
5. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista n. 15 minuuttia.

NOMNOTTELE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti