19. elokuuta 2011

Duuitjoorself-pussukka

Kuten eilen lupasin, tässä teille vähän kivaa pikku tekemistä jota kaikki osaa tehä! Tämä pikkuinen pussukka valmistuu kädenkäänteessä meikkipussiksi, penaaliksi tai miksi ikinä haluatkin! Kokoa voi helposti muokata mieleisekseen. :) Alla kuvitettu ohje, jossei saumuria löydy, voi huolittelut tehdä myös siksakilla.
 Käyttämämme kangas oli melko tukevaa pöytäliinakangasta, jotta pussi pysyi ryhdissä.

 Tässä kaavat; takakappaleen mitat 21cm x 17cm, etukappaleen mitat 21cm x 15cm ja ylälistan mitat 21cm x 4cm. Mitat sisältävät sentin saumavarat.
 Kankaan lisäksi tarvitaan 21cm pitkä vetoketju.

Leikatut palaset, raidallisessa kankaassa kannattaa katsoa että raidat menee kohdakkain. :) Ompelu aloitetaan sillä, että listan alareuna ja etukappaleen yläreuna huolitellaan ja silitetään 1cm:n saumavara nurjalle. Näin vetoketjun ompelusta tulee huimasti helpompaa.
Tässä vaiheessa kannattaa vaihtaa vetoketjupaininjalka, itse meinasin alkaa ompelemaan tavallisella. :D Ommellaan siis vetoketju listan ja etukappaleen väliin niille puolille jotka äsken huolittelimme ja silitimme. Niin vetoketju aukeaa yleensä oikealle päin!
Ommeltu!

Seuraavaksi ommellaan takakappale kiinni. Jos kaikki saumavarat ynnä muut ovat juuri oikein, takakappaleen pitäisi olla oikean kokoinen. Eli se vaan lätkästään tohon niin että on oikeat puolet vastakkain ja ommellaan kiinni mieluiten siltä puolelta, missä on vetoketju, nimittäin...
...vetoketjujen kohdalle ommellaan pienet edestakas-ompeleet, jotta se kestäisi paremmin.
Ommeltu pussukka, seuraavaksi saumurille!
Reunat huolitellaan.
JA TSÄDÄÄM. Pussukka on silitystä vaille valmis!

Vasemmalla juuri ommeltu ja silitetty pussukka, vieressä silittämättömiä muita yksilöitä.

Eikös ollut vain helppoa? JEE haluisin tehä näitä vaikka miljoonassa eri koossa! :P

2 kommenttia: