1. huhtikuuta 2011

Opiskelijajälkkärii.

Tää on yks niistä harvoista herkuista, joita itselleni täällä kokkailen, koska a) tämä on helppo tehdä, b) tämä on edullinen tehdä c) poikaystäväni ei tykkää tästä eli saan nomnotella kaiken ITSE.

Omenakauratoscajuttuun tarvitset:

Omenoihin
- 2-4 omenaa (tai päärynää)
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 dl vettä
Toscaan
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl sokeria tai fariinisokeria
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia

Omenat pestään, kuoritaan ja viipaloidaan, jonka jälkeen ne pistetään voideltuun vuokaan ja lisätään vesi päälle jotta omenat kypsyisivät. Itse yleensä ripottelen fariinisokerin tasaisesti omenoiden päälle, ja silloin tulee ainakin hyvää. :) Kun omenat on vuoassa, valmistetaan kauratosca: rasva sulatetaan ja loput aineet heitetään sekaan. Vaikeaa eikös? Tosca levitetään omenoiden päälle ja sitten vain vuoka uunin keskitasolle 200 asteen lämpöön n. 25 minuutiksi.
Ei mitään piilomainontaa, mutta voin sanoa että on ihan mainioo tän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti